I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, February 5, 2011

SuRaT BeRPoLiGaMi

Wahai isteri2 sume..
adakah kalian nak payung emas di syurga nanti??
mesti la nak kn..
tp kalian sanggup ke berpoligami..
huhuhuuuiii..

eden idok sggup la berpoligami..
eden ada la baca 1 surat ni,si suami nk mnx berpoligami kt isteri dia..
kawe ambik dari cikgu kawe jgk hat nih..
tapi bukan la surat cikgu kawe punya..klako pun ado..
nok baco gak ko??
meh kawe letak kt cni..^-^

_______________________________________________________________

Isteri Solehah
Bakal pemegang payung emas di syurga Allah

27 Januari 2011

Puan,

PERKARA : PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI

Perkara di atas adalah di rujuk.

2. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota yang telah di peruntukkan bagi saya . Buat masa ini kuota yang telah di isi cuma satu , memandangkan masih ada 3 kekosongan , eloklah jika dapat dipenuhi secepat mungkin . Macam atom carbon bentuk 4 ikatan. Pihak yang akan mengisi satu kekosongan ini buat masa ini ialah Cik Z A N yang merupakan bekas pelajar matrik saya . Memandangkan komitmen yang beliau tunjukkan di matrik dulu amat baik , eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita . Kekosongan yang selebihnya akan diisi di masa akan datang.

3. Untuk makluman pihak puan , yang sebenarnya masalah ini telah lama saya fikirkan tetapi memandangkan poket saya yang selalu nipis , terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini di samping kurangnye rasa keyakin an untuk mengemukakan permohonan ini . Kini, dengan rezeki yg melimpah ruah Allah kurniakan , saya merasakan kembalinya semangat saya yang telah hilang selama ini.

4. Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan sekarang ia menguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga . Selama ini hidup kita bahagia sebab jika tidak , manakan mung kin puan dapat menjadi seperti sekarang . Semua yang puan miliki sudah bertambah besar. Kereta besar , rumah besar , rantai besar dan pakaian besar . Jika dulu potongan puan seperti gitar, kini sudah bertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilah kiranya dapat kita kongsi bersama insan lain kebahagiaan kita ini.

5. Pihak puan juga dapat menikmati faedah dari kelulusan permohonan ini kerana puan akan tetap menikmati apa yang telah puan miliki sekarang dengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem syif akan di perkenalkan iaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat . Waktu bekerja yang selebihnya akan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang puan akan nikmati ialah waktu rehat yang bebas kerana dalam waktu puan bercuti, saya selaku Penyelia tidak akan memantau aktiviti yang puan lakukan . Pada waktu itu saya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga . Menguntungkan bukan?

6. Segala kerjasama dari pihak puan saya dahulukan dengan ribuan terima kasih. Saya amat berharap pihak puan dapat meluluskan permohonan saya ini kerana adalah lebih baik jika kita dapat berkongsi kebahagiaan kita ini bersama insan lain. Saya harap permohonan saya ini di balas dengan senyuman penuh keikhlasan dari pihak puan dan tandatangan puan di atas kertas yang saya lampirkan bukannya balingan periuk nasi , pinggan-mangkuk , ketukan senduk dan perkara-perkara yang menyukarkan pihak puan untuk melakukannya.

7. Saya harap puan sudi meluluskan permohonan ini . Hadirkanlah senyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru iaitu bayi kita kedalam keluarga kita 10 tahun lepas ….. Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini . Kita akan menerima orang baru juga cuma bezanya ialah jika 10 tahun yang lepas kita perlu menjaga dan membelainya dengan manja bersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya.

8. Akhir kata , saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepat mungkin. Semoga kita bersama-bersama dengan pihak ketiga akan dapat melaksanakan program ini dengan jayanya.

Sekian , Terima Kasih.

“BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA”

Yang Ikhlas Memohon ,

LaNun bin Pirate.

________________________________________________________

haha..amacam..klu korg baca surat cmni yg di post oleh suami korg,korg nak bagi x suami korg berpoligami??hikhikhik..


oopppss..tiba2 kua gambar ashraf..hihi..
ada makna tuuu..ahaakkss..
(gelak gediiiikkss..)

2 comments:

.:padie_eyla:. said...

mintak pelempang btol kalau bagi surat macam nie =p

tapi kalau cara nya, tujuan nya baik. nak taknak terpaksa lah. rela je.

KaKTuS BeRDuRi said...

hahaha..mmg nk kna giget klu bg surat cmni..surat cinta xpe r jgk..

Meh Baca Yang Ni Jugak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...