I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, October 27, 2010

ViRuS TatKaLA ExaM

Salam uollozzzz..
i bru je abis paper pagi td..ok la kan,objektif je..
tau xtau,hentam je..pakar menembak la katakan(konon je la..)..
skrg nih semua students memang la tgh mud exam..haha..
kelakar sangat tgk fa'il2 dorg nih..
aku balik2 bilik,bukak la FACEBOOK jap kn..
ada la post2 yang menarik perhatian aku..ada post tentang simptom-simptom student yang nk final exam..
aku nk la kongsi ckit kat sini..moh kita tgk satu persatu..


PERHATIKAN~
perhatikan je,xyah baca..hahaha..kenal pasti,btul ke x..
  1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )..aku kecoh jgk..xkira exam ke x,tetap mulut laju..huhu..time jalan,mna ada sepak2 batu..cover beb,x kira la exam ke tak..lalalalala...
  2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )..uuiihhh..kalau aku plak,yang subjektif tu la aku pulun baca..point ckit2 mna cukup..mark pun dpt half je la..adoiyai..
  3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut..yup..yang ni aku sokong..hikhik..
  4. Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)..no comment la kan..tapi memang la time nih kna memperbanyakkan doa..insaf2 la kan..sblum ni x sedar la plak penah wat salah kn..
  5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga..memang agak berkesan la wat camni..bley release ckit tension tuh..tapi jgn la dok dengar lagu rock ke..mau lg serabut kot..bukan jadi mereng dah,kepala2 pun senget..
  6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus..alaaa..senang je nk wat serap2 nih..letak je span kt tgh2 antara kepala n nota,bley la serap melalui tuh..esok bangun dah full..berat kepala lorh ..
  7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)..haha..yang ni best..time mandi bley plak helo2 ngn org sebelah..ntah btul ke tak dorg dok helo2 ngn rakan sndri..kot2 la ngn dak kls lain kan..pakai tibai je..asalkan discussion jalan..
  8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang..oohhh..time ni pakwe wa sedey kot..wa balas pendek je..xpuas hati plak dia..sekeh baru tau..aku nk exam nih..
  9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang..yang ni aku xwat la beb..tapi jiran blik aku memang lawak ah..bley plak time2 tension,dia masuk bilik aku wat 'kucing jalan' keliling bilik aku..pastu masuk bilik dia balik,smbung study..aku ngn romate,tercengang jap..
  10. Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)..aku memang bawak pen jgk..tapi memang btul2 nak buang la..bese la kan..time exam nk wat shortnote,ink habis dow..b4 nih xpenah2 plak ink nak habis..nampak ye kesungguhan aku di situ..hahaha..terharu la..
  11. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli..megi????ape itu megi??lost jap,xtau ape tu megi..hahahaha..over sgt xtau..makanan femous tuh..tapi aku kan dikalangan 'budak pandai',so aku mnum milo je la..(eching jah..)
  12. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)..oopssss..aku baru je lepas bukak facebook tadi..hahaha..
  13. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P..alaaaaa..kamus aku g mana plak..org pinjam la ni...(bila aku beli kamus erkk??..)
  14. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih..bukan keliru la..cuma nak tunjuk betapa tekunnya aku study..
  15. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up..mana cukup kopi mak dara je..minum lah kopi JANDA..hehe..
  16. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak..maaf ye..aku ni jenis org yang kemas..xsuka selerak2 nih..buku aku semua tersusun kemas..(faham2 la ye..)
  17. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”..of coz la..kot2 ada yang berkecik hati sblum ni kan..xsempat nak mntak maaf depan2..huhu..
  18. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak..yang ni aku setuju lagi..memang betul..tambah2 aku nih..ada je benda nk ckp..isshh3..
  19. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak-borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu..e'eh..cam sama plak ngn aku..laloq sangat..
  20. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss..hahaha..aku baru nak berazam study awal2 sem depan..spoil btul la statement nih..ngee~
hahaha..amacam,ok x..btul kaaannnn..memang ni la yang jadi kat korg..hahaha..lawak gile..pape pun,relax ye kawan2...kita usaha,wat yang terbaik..berdoa la kepadaNYA n tawakal..insyaALLAH kita akan berjaya..amin..

4 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

goodluckkkk~~!

kaktus berduri said...

good luck jgk utk doyah..^_^..

aini said...

yup..almost right..haha
besa la tu..nk exam msti la ngadap bku kn..heehe
stdy smart,not sdty hard...
hwaiting..!!..=)

kaktus berduri said...

hehe..tp mmg lawak la sbb ada je jmpa org2 cmni..
pe2 pun chaiyuk2..^_^

Meh Baca Yang Ni Jugak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...